До ще 13 населених пунктів Херсонщини заборонили в’їзд іноземних волонтерів та організацій — ОВА

3 месяца назад 0

Під час засідання Ради оборони Херсонської області, ухвалили рішення про заборону вʼїзду представників іноземних, консульських установ чи представництв міжнародних організацій.

Про це в Telegram  обласна військова адміністрація .

За рішенням Ради оборони області до переліку небезпечних населених пунктів Херсонської області, які заборонено відвідувати без погодження з ОВА увійшли ще 13 населених пунктів.

Зокрема, Новоолександрівка, Крупиці, Шляхове, Ромашкове, Первомайське, Гончарне, Розлив, Томина Балка, Новодмитрівка, Софіївка, Широка Балка, Станіслав, Олександрівка та мікрорайон "Корабел" у Херсоні.

Також під час засідання обговорили питання про спорудження фортифікаційних споруд та посилення оборонних рубежів.

5 лютого 2024 року за рішенням Ради оборони області у переліку небезпечних 39 населених пунктів Херсонської області. Без погодження з ОВА там заборонено працювати іноземним волонтерам

Що відомо про загибель іноземних волонтерів на Херсонщині ​Внаслідок російських обстрілів Берислава Херсонської області 1 лютого 2024 року загинули та були поранені іноземні волонтери.

2 лютого 2024 року Франція підтвердила, що двоє французів загинули та ще троє отримали поранення під час російського удару у Бериславі на Херсонщині. Співробітники HEKS/EPER Ukraine загинули під час польової оцінки.

П'ять французів і один українець поїхали в Берислав для того, щоб дізнатися про потреби людей. Ця поїздка була не узгоджена з військовими та ОВА, заявив керівник пресофісу Олександр Толоконніков.