“Договір з Мазур”: у Херсоні депутатка-чиновниця від “ОПЗЖ” роздає липові дозволи на торгівлю

2 года назад 0

Поки влада Херсона визначила місця торгівлі ялинками, деякі “спритні” чиновники з оточення Ігоря Колихаєва вирішили підзаробити на нелегальній торгівлі новорічними деревами. 

Мова йде про начальницю Інспекції з благоустрою та депутатку міськради від “Опозиційної платформи – За життя” Олену Мазур, яка укладає так звані договори пайової участі з окремими підприємцями, які займаються виносною торгівлею. Про такі випадки повідомив політик та голова обласного осередку партії “За майбутнє” Віталій Богданов в соцмережах. 

За його словами, замість дозволу на торгівлю ялинками договір пайової участі Мазур уклала з підприємцем Гіяс Гіясадзе, який продає дерева на площі біля Палацу молоді та студентів (ДКТ). І це попри те, що площі біля закладу немає в переліку виконкому, де дозволена така торгівля. 

“І знову про стихійну торгівлю за участі міських чиновників та навіть депутатів. Виконком чітко визначив місця торгівлі ялинками, але це не давало спокій депутатці від ОПЗЖ і багаторічній керівниці Інспекції з благоустрію — Мазур. Вона клепає договори з пайової участі, які на її «думку» мають нібито надавати Право торгувати! Багато років отримуючи не маленьку зарплатню та премії, вона навіть не дочитала і не розібралась, що таке дозвільні документи і що таке Договір про пайову участь з благоустрію!”, – написав Віталій Богданов. 

Варто додати, що такий договір “пайової участі” мають інші підприємці, які займаються стихійною торгівлею біля Дніпровського ринку – так звані “торговці з лотків”, які не мають жодних дозвільних документів. Як бачимо, Інспекція з благоустрою під керівництвом Олени Мазур бореться зі стихійниками вибірково. І це вже не перший подібний випадок. 

Раніше “інспектори Мазур”, користуючись службовим становищем, прибирали з перехрестя вулиць Університетської та Миру конкурентів “Комунального ринку” екс-депутата Дмитра Больбота . Хоча останній “ринок” також не має дозвільних документів на торгівлю, про що неодноразово зазначала Держпродспоживслужба.