Довічне ув’язнення загрожує очільниці Генічеського райсуду, яка здала фсб дані колег та місцевих силовиків

2 дня назад 0

Працівники ДБР у співпраці з СБУ завершили досудове розслідування щодо голови Генічеського районного суду, яка перейшла на бік ворога після початку російського повномасштабного вторгнення. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Жінка працювала в судовій системі України з 2009 року. У 2020 році вона була обрана головою Генічеського районного суду.

Після захоплення частини Херсонщини суддя одразу пішла на співпрацю окупантами та почала здавати цінну інформацію ворожим спецслужбам.

Представникам фсб вона передала дані колег – працівників райсуду, поліцейських та працівників ТЦК та СП. Жінка доповідала спецслужбам про земляків, які залишились в окупації, але мали проукраїнські погляди. За її донесеннями окупанти затримували багатьох патріотів.

У липні 2022 року фігурантка добровільно обійняла посаду так званого судді у незаконному самопроголошеному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території Херсонщини. Жінка продовжує працювати на окупаційну владу та «судить» херсонців за законами країни-агресора.

Фігурантка обвинувачується у державній зраді та добровільному зайнятті посади в незаконних судових органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.