Екс-очільник Олешок дав адвокатам Мангера свідчення проти Євгена Рищука 

3 года назад 0

Сьогодні під час судового засідання у справі Гандзюк стало відомо, що свої свідчення адвокатам обвинуваченого екс-голови Херсонської облради дав колишній міський голова міста Олешки Дмитро Воронов. Про це заявив захисник Мангера Андрій Мурашкін.

Він зазначив, що свідчення Воронова доводять, що у Євгена Рищука (тоді заступник голови обладміністрації) в 2018 році був конфлікт з тодішньою радницею міського голови Херсона Катериною Гандзюк. 

“Пан Воронов стверджує, що у 2018 році він був мером міста Олешки та зіштовхнувся з проблемою вивезення сміття, так як не було полігону. Він звернувся до Євгена Рищука, з яким був знайомий з 2015 року. “Під час нашого спілкування щодо проблему вивезення сміття з вуст Рищука неодноразово звучало, що Херсон влаштований лояльно і готовий приймати сміття на херсонського полігоні, але все блокує Катерина Гандзюк”, – заявив Мурашкін.

В свідчення екс-очільника Олешок зазначено, що Гандзюк вступала з Рищуком в публічні перепалки. Воронов також додав, що виконавці нападу на Катерину Гандзюк були учасниками політичних акцій під Олешківської районною радою на стороні екс-очільниці райадміністрації Олени Кравченко-Скалозуб, яка була соратницею Євгена Рищука. 

Під час сьогоднішнього засідання стало відомо, що свої свідчення дав екс-депутат Олешківської райради Миколи Литвиненко. Останній заявив про тиск з боку Рищука. Додамо, що Литвиненко раніше очолював районний Центр з обслуговування закладів освіти. Адвокат Мурашкін заявив, що обидва свідки готові підтвердити свої свідчення в суді.