Екс-очільника Херсонської ОДА і Укроборонпрому Юрій Гусєва планують призначити послом у Азербайджан

8 месяцев назад 0

Офіс президента ніяк не прилаштує колишнього очільника «Укроборонпрому» Юрія Гусєва на нову посаду.

Спроба відправити його до Чехії не була успішною через категоричну відмову Праги бачити в себе ексчиновника, котрого, як  ЗМІ, підозрюють у корупції під час перебування на посаді  Тепер Гусєва намагаються просватати до Азербайджану.

Запит на агреман (попередню згоду на його кандидатуру) Київ відправив до Баку ще місяць тому. Якщо в Азербайджані погодяться з кандидатурою Гусєва, то він поповнить лави списаних топчиновників, яких Банкова працевлаштувала послами впродовж останніх років. Але станом на минулий тиждень Баку ще не дав відповіді. Можливо, тому що там теж розуміють, хто лобіює Гусєва й для чого.

Юрій Гусєв запам’ятався безрезультатною роботою в Херсонській області й неефективним менеджментом під час перебування в «Укроборонпромі», проваливши реформування концерну, заваливши програму з виробництва вітчизняних ракет, втративши «Мрію»… Адже якщо Росія перезапустила ОПК, де люди працюють у три зміни, то в «Укроборонпромі» часів Гусєва ми нічого такого не побачили.
Хоча, можливо, із ефективністю колишнього чиновника краще обізнаний Давид Арахамія, який лобіював Гусєва на дві попередні посади й лобіює його нині на посольську посаду в Азербайджані?

Як покаже себе Гусєв на дипломатичній ниві?

За матеріалами