Ексглава Херсонщини Гордєєв виїхав за кордон — ЗМІ

6 месяцев назад 0

Колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв виїхав за кордон. Раніше цього експосадовця повʼязували із замовниками вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це  місцеве видання «Мост» із посиланням на співрозмовників з оточення колишнього чиновника та джерела в правоохоронних органах. 
За словами співрозмовника медіа, він із родиною виїхав до Канади. Інші джерела медіа кажуть, що політик живе в Польщі. Виданню не змогли пояснити, у який спосіб чоловікові призовного віку, в якого немає трьох дітей, вдалося виїхати за кордон.
Окрім того, «Мост» вказує, що влітку 2022 року він мав конфлікт із військовослужбовцями ЗСУ й тоді назвав себе «людиною, яка несе службу». За даними видання, після початку повномасштабного вторгнення Гордєєва оформили в одну з частин Сил спеціальних операцій.
Більше про Гордєєва
У 2014 році був народним депутатом від партії «Блок Петра Порошенка» (нині «Європейська Солідарність»). Протягом 2016-2019 років очолював Херсонську ОДА. 
У 2019 році батько вбитої активістки Катерини Гандзюк назвав Гордєєва людиною, яка  своєї доньки. Хоча тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство не має доказів його причетності до вбивства,  громадський рух «Чесно». У справі експосадовець проходив як свідок.
Окрім того, «Чесно» вказує, що Гордєєв є фігурантом антикорупційного розслідування щодо витрати всього офіційного річного доходу на автомобілі.