Французький чиновник Домінік Трінкван розповів, як обернеться ситуація під Херсоном для окупантів уже у жовтні

2 года назад 0

Все більше світових експертів почали говорити про контрнаступ української армії, що почався. Кожен висловлює свою думку про подальший його хід, і в результаті дійдуть єдиної думки.

На цей раз висловився колишній глава військової місії Франції при ООН генерал Домінік Трінкван під час інтерв'ю місцевому телеканалу .

Він вважає, що незважаючи на те, що минуло ще замало часу, вже можна говорити про деякі результати. Загалом за півтора тижні українські захисники наробили галасу, і вигнали росіян з окупованих територій одразу на кількох територіях.Французький чиновник зазначив, що контрнаступ у південній частині країни відбувається успішно, і якщо нічого не зміниться, що до жовтня українські сили зможуть звільнити Херсон та захоплену область. Ще кілька тижнів їм знадобиться для цього, що не може не тішити.

"Росіяни, схоже, здивовані використаними методами. Руйнування складів боєприпасів та логістичних пунктів, насамперед залізниці, суттєво їх похитнуло. Тепер, якщо війська, розміщені на захід від Дніпра, не отримуватимуть снарядів, вони не зможуть оборонятися. Якщо вони більше не отримують запасів, це для деяких підрозділів буде критичним", — зазначає Трінкван.Російські війська оберуть швидко втекти, бо боятимуться за своє життя. Деякі з них на фронті від початку, понад шість місяців, і жодного разу не були замінені. Крім повної деморалізації, вони можуть бути виснажені морально та фізично. Тому вигнати їх звідти не буде жодною проблемою.

"Зараз у росіян велика проблема з людськими ресурсами. Вони намагаються набрати багато людей, але Путін, який не бажає оголошувати війну, не може видати указ про мобілізацію. Він хоче і далі справляти враження, що все йде нормально" , — стверджує генерал.А ось до зими Збройні сили України можуть повністю звільнити правобережну частину країни, після чого підуть далі.