Гауляйтер алєксєєнко намагається вдавати, що не боїться санкцій ЄС

2 месяца назад 0

23 лютого в «Офіційному журналі ЄС» опубліковано прийнятий 13 пакет санкцій проти росії, куди ввійшли 106 фізичних і 88 юридичних осіб. Серед підсанкційних опинились і знайомі нашим читачам істоти: «голова уряду Херсонської області» андрєй алєксєєнко, «міністр соціальної політики» алла бархатнова, «міністр охорони здоров’я» артиш сат, колишній «міністр освіти» алєксєй галчєнков, «начальник управління інформаційної політики» євген бриков, «міністр промисловості» сємьон машкауцан і «міністр молодіжної політики» ігорь астранін.

Відтепер у окупантів заморожені активи, а громадяни і компанії ЄС не мають права надавати їм кошти. Плюс заборона на в’їзд на територію ЄС або транзит його територією. Звісно, удар для окупантів, які мають бізнеси і кошти, болючий, але ж вони цього не показують, бо росіяни врешті можуть зрозуміти, що їхні влада і «авторитет» дуті. Тож до кампанії з дискредитації введених санкцій відразу підключили кремлівських ботів. І понеслось!

«Ось це безсилля і дурість Євросоюзу якісь». «Та вони лише на папірцях щось написати можуть». «Маячня якась насправді». «Уявіть просто, як вони сидять з важливими обличчями, це обговорюють». «Уявили себе центром світу просто». «Ці санкції НАТО (незрозуміло, чому саме НАТО — авт.) когось ще лякають?» Це коментарі лише з одного окупаційного телеграм-каналу «Главное в Херсоне и области».

Так само по-дурному відреагував на звістку про санкції і гауляйтер андрєй алєксєєнко. « Як і всі попередні пакети санкцій, цей ми сприймаємо, як високу оцінку нашої роботи у розвитку Херсонської області. Постараюсь зробити так, щоб потрапити і у 14 пакет, як і мої колеги», — сказав він у коментарі пропагандистам з «ТАСС». А не на камеру, мабуть, і заплакав. Адже санкції від ЄС стали черговим етапом його і його активів ізоляції. Раніше санкції проти військового злочинця вже прийняли (у хронологічному порядку) США, Японія, Україна і Великобританія.

Борис ВИНОГРАДОВ,