Георгій Журавко, колишній гауляйтер Олешок на Херсонщині, отримав заочну підозру в пособництві РФ

1 месяц назад 0

65-річний Георгій Журавко, колишній гауляйтер м. Олешки на Херсонщині отримав чергову підозру – в пособництві державі-агресору. Йому інкримінують протиправні дії під час керівництва окупаційною адміністрацією і незаконне привласнення автомобіля, який є власністю комунального підприємства «Олешки».

Про це повідомляє з посиланням на оприлюднену .

Слідчі встановили, що  Журавко Георгій Володимирович , з весни 2022 року очолював незаконно створену окупантами «Алешкинскую администрацию» в м. Олешки Херсонського району Херсонщини і затверджував рішення окупаційного «совета депутатов Алешкинского муниципального округа».

Не пізніше червня 2022 року Георгій Журавко незаконно передав окупантам автомобіль Chevrolet Aveo, який є власністю КП «Олешки» Херсонської районної ради. 

Дії Журавка кваліфікували за ч. 1 ст. 111-2 КК України – пособництво державі-агресору. Йому світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В липні 2022 року Національна поліція України заочно  Георгію Журавку в колабораційній діяльності за ч. 5 і 6 ст. 111-1 КК України.

Георгій Журавко уродженець села Павло-Мар’янівка Баштанського району Миколаївської області, очолював КП «Олешки» Херсонської райради, що займалось видобутком піску.

Георгій Журавко – дядько  колишнього народного депутата Верховної Ради України, зрадника Олексія Журавка.

В 2015 році Георгія Журавка обрали депутатом Олешківської районної ради від Опозиційного блоку. Влітку 2019 року він балотувався до Верховної Ради як самовисуванець на 186 окрузі. Восени 2020 року балотувався на посаду мера Олешок та до Херсонської облради від Блоку Володимира Сальдо.

У вересні 2023 року «обраний» депутатом фейкової Херсонської обласної думи від путінської «Єдиної Росії». 

У лютому 2024 року Георгій Журавко склав повноваження керівника окупаційної адміністрації Олешок. Замість нього росіяни призначили Руслана Хоменка, сина бізнесмена Анатолія Хоменка. Останній у 2012 році був заступником голови Херсонської облдержадміністрації, а перед великою війною став заступником міського голови Херсона Ігоря Колихаєва і раптово помер у березні 2022 року в окупації.