Євросоюз продовжив санкції проти Росії

3 года назад 0

Європейський союз продовжив на шість місяців термін дії санкцій проти низки громадян та організацій Росії, запроваджені через анексію Криму. Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

“Сьогодні (10 вересня – ред.) Рада постановила продовжити санкції проти осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, ще на шість місяців – до 15 березня 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Наявні санкційні заходи передбачають обмеження на поїздки, заморожування активів і заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів підсанкційним особам і організаціям.

“Санкції, як і раніше, будуть застосовуватися щодо 177 фізичних і 48 юридичних осіб”, –пояснили у Раді Європи.

Як нагадали в установі, антиросійські санкції, пов’язані із діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, вперше були запроваджені 17 березня 2014 року.

Інші обмежувальні заходи ЄС, запроваджені у відповідь на кризу в Україні, включають економічні санкції, спрямовані проти окремих секторів російської економіки, та діють до 31 січня 2022 року. Санкції Євросоюзу, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя та обмежені їхньою територією, діють до 23 червня 2022 року.