«Голосування» під автоматами: російські окупанти заявляють про «явку виборців» у майже 20% на ТОТ Херсонщини

8 месяцев назад 0

Російські окупанти заявляють про "високу явку виборців" на "достроковому голосуванні" на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Так звана "виборча комісія"  19,93%   за результатами першого дня.

2 серпня "виїзні" комісії "працювали" у так званих "Великолепетиському, Горностаївському, Іванівському, Каланчацькому, Новотроїцькому, Чаплинському, Скадовському районах та Новокаховському міському окрузі".

"Ми поралися на городі, коли прийшли дві жінки з урною. З ними були два чоловіки в камуфляжі з автоматами. Сказали, що прийшли до нас, щоб ми проголосували. За що голосувати? Ми навіть не знали, що вибори якісь. Кажуть, "усі голосують за "Єдину Росію" і вам радимо". От що робити" розповів  житель одного з тимчасово окупованих сіл Херсонщини. Херсонщина. Скадовськ. Так звані "члени виборчкому" з скриньками для "голосування ходять по домівках місцевих жителів, 2 серпня 2023 року Фото: Пропагандистський канал "Избирательная комиссия Херсонской области"/Telegram
Перший заступник голови облради  Юрій Соболевський говорить, що сьогодні так звані "виїзні комісії" розпочали роботу по дальнім населеним пунктам.

" 2-3 членів комісії з урнами супроводжують озброєні російські військові чи росгвардійці. Вони ходять просто по хатах і фактично примушують людей брати участь в "голосуванні". У людей не питають, хочуть вони проголосувати чи ні" говорить Соболевський.

Також він вважає, що необхідної для "комісії" явки не буде, тому акцент роблять на виїзній роботі.

Активісти руху  "Жовта стрічка" повідомляють, що у тимчасово окупованому Генічеську так звані "мобільні виборчі групи" обходять місцеве населення.

За їх даними, скриньки для голосування практично порожні. Люди не відчиняють двері, закривають підʼїзди.

З 2 серпня на тимчасово окупованій території Херсонської області розпочалось дострокове голосування на так званих "виборах" до фейкового органу — Херсонської обласної думи.триватиме до 7 вересня. Далі — протягом трьох днів 8, 9 та 10 вересня, проведуть "єдиний день голосування".

1 вересня "гол​осувати" почали за межами окупованої Херсонщини, на так званих екстериторіальних дільницях, які начебто відкрили у 81 регіоні Росії та Криму. Вони "працюватимуть" до 4 вересня. За результатами першого дня "голосування", окупаційна центральна виборча комісія заявила, що явка становить 4, 47%.​