Голова Херсонської облдержадміністрації гідно витримав полемічний бій (відео)

6 лет назад 0

Андрій Гордєєв продовжив спілкування з журналістами центральних каналів. Цього разу він витримав шквал питань від Романа Чaйки на П'ятому. 

Розмова почалася із глибокодумного натяку ведучого на протистояння губернатора як призначенця офіційної влади та представників народної волі — органів влади місцевої виборної. І, до честі Андрія Гордєєва, він сказав, що суперечки ведуться в основному тільки через пріоритетність тих чи інших бюджетних видатків, бо дірок багато, що й після децентралізації не на все стає коштів. І нав'язувану йому тезу конфронтації народу та влади взагалі спростував — і недаремно, як виявилося. Бо далі пішли питання та натяки, що не стосувалися  ані заявленої теми децентралізації, ані з'ясування, що саме і чому саме може не подобатися (а воно таки може) простому херсонцеві. Київський спец по херсонських питаннях дозволив собі натякати на неукраїнськість Херсона — мовляв, і російські війська тут дехто хотів стрічати з короваєм, і російськомовних сайтів багато ( у Києві — замало? ), і україномовних людей бракує, й електорат похилого віку ностальгує за СРСР і може піти за Опоблоком ( невже тільки в Херсоні? ).

Що ж, залишимо це досить дивне бачення Херсонщини на совісті журналіста — останнім часом взагалі з'явилася дивна мода зображувати наш регіон у темних тонах (край корупції та рейдерства, скажених батьків та кишенькових армій). Тим більше, що не розуміти, чому молоді менше, аніж літніх людей, не розуміти, як виживають ЗМІ і якою мовою краще підтримуються програми-пошукачі журналіст не може. Та й про чистоту мови людина, що припускається раз-по-раз русизмів та діалектизмів могла б не говорити. То тут знову ж таки чи не вперше хочеться подякувати губернаторові, що на провокацію не піддався й скаржитися на поганий народ не став. Андрій Гордєєв натомість погодився: так, ситуація непроста, кордон близько, але люди налаштовані патріотично, а ОДА налаштована на єднання й співпрацю й не буде розколювати через мовні та релігійні питання херсонців.

Хочеться вірити, що його почули, адже друга половина розмови відчутно повернула на конструктив, і нарешті заговорили про справи області, а не тілько про її імідж в уяві окремих людей. Щоправда, досить побіжно й дотично, хоча питання були серйозні — про інфраструктурні питання, про аграрні перспективи, про сподіваного інвестора та про "херсонське Батумі", що вже стало мемом.
Тут можна було б ставити, за прикладом Громадського, багато конкретних і навіть дошкульних питань, але час Інформаційного дня на гостя з Херсонщини вичерпався.
Отримавши запрошення влітку на Херсонщину, Роман Чайка поставив у розмові багатокрапку. Дивіться обидві частини й діліться враженнями: може, ви побачите й почуєте щось інше, крім "м'якого й іронічного зрадошукання" на Херсонщині.

Олена Маляренко