Голова земельної комісії Херсонської облради фінансував екс-голову Генічеського району, якого підозрюють у держзраді 

2 года назад 0

Депутат обласної ради від партії “Нам тут жити” та голова земельної комісії Альберт Черепаха фінансував екс-чиновника, якого підозрюють в державній зраді. Мова йде про колишнього голову Генічеської РДА Сейтумера Немітуллаєва. Про це сьогодні на прес-конференції заявив активіст Олександр Тарасов. 

За його словами, посібник російських окупантів та депутат облради мали спільне підприємство – ПП “Співдружність-Південь”. Саме через нього Німетуллаєву передавали до окупованого Криму кошти. Зокрема, відомо про факт виділення коштів у сумі 20 тисяч доларів біглому екс-чиновнику. 

На підтвердження Тарасов надав копію протоколу спільного зібрання учасників підприємства “Співдружність-Південь” Черепахи та Німетуллаєва, де було депутатом облради одноосібно ухвалено рішення про виплату коштів. За словами активіста, таким чином Альберт Черепаха фінансував сепаратизм та роботу на росіян, які анексували півострів Крим. 

“Правоохоронні органи мають надати оцінку діям депутата Альберта Черепахи. Я надав всі ці документи правоохоронцям”, – заявив Олександр Тарасов. 

Варто зазначити, що у 2016 році, коли відбувся факт передачі коштів Німетуллаєва, Альберт Черепаха був депутатом обласної ради від “Блоку Петра Порошенко” (нині “Європейська солідарність”. У 2010 Черепаху було обрано депутатом облради від “Партії регіонів”.