Головним завданням пропагандистів РФ перед «виборами» на ТОТ був пошук колаборантів — експерт

1 месяц назад 0

Пропагандистська кампанія під час псевдовиборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України мала три цілі — пошук колаборантів, примус місцевих до лояльності та виявлення противників голосування.

Про це заявив регіональний координатор Національної платформи стійкості та згуртованості в Херсонській області Дементій Бєлий на  «Псевдовибори РФ на тимчасово окупованих територіях: впровадження політики спроби анексії всупереч міжнародній безпеці та міжнародному праву. Ключові наслідки» у Медіацентрі Україна–Укрінформ, передає кореспондент агентства.

Аналітики дійшли висновку, що пропагандистська кампанія росіян у захоплених регіонах першочергово була спрямована на пошук нових колаборантів серед тамтешніх жителів.

«Перше й найголовніше завдання пропагандистів — це створення резерву колаборантів із місцевого населення, які будуть співпрацювати з окупаційною владою та виконуватимуть різні завдання. Із цим вони впоралися», — наголосив Бєлий.

Іншою метою окупантів, за його словами, є досягнення лояльності з боку місцевих. Як він зазначив, для росіян було важливо, щоб українці на окупованих територіях сказали, що підтри​мують псевдовибори.​

«На тимчасово окупованих територіях активно розповсюджують фейки про те, що всі, хто брав участь у голосуванні, є державними зрадниками. З боку України важливо пояснити людям, що це не так, що вони лише стали жертвами примусу», — закцентував спікер.

По-третє, на переконання дослідника, «вибори» стали черговою фільтраційною кампанією. Бєлий зазначив: росіяни відстежували всіх, хто не приходив на голосування, визначаючи у такий спосіб не прихильних до влади жителів.
​Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз засудив проведення псевдовиборів президента РФ, зокрема на тимчасово окупованих українських територіях, та не визнаватиме їхні результати.​