Гуменюк каже, що на півдні російські війська надають перевагу застосуванню тактичної авіації

2 месяца назад 0

На півдні України російські загарбники надають перевагу застосуванню тактичної авіації з акваторії Чорного моря.
Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент .

«На півдні України ворог довгий час не застосовував керовані авіабомби. 10 діб — була така велика пауза. Вони вишукували нові рубежі і після цього спромоглися на чергову таку атаку, коли поцілили по середмістю Херсона, зруйнували житлову багатоповерхівку і поранили 7-річну дитину. Але вони все-таки дуже обережні у використанні авіації, і ми бачимо, що перевагу в нашій зоні відповідальності вони віддають тактичній авіації з акваторії Чорного моря», — ​ сказала Гуменюк.

За її словами, тактична авіація з більш далеких відстаней спрямовує по півдню України ракети. «Це протилокаційні ракети, як це було вчора, перевіряючи готовність нашої ППО, і ракети К-35 або Х-59, якими також намагаються перевірити, чи зреагує система. І вже після цього уже запускаються масовані атаки дронів», — зазначила речниця.


Як повідомляв Укрінформ, ППО вночі знищила 35 із 39 дронів-камікадзе, якими атакувала РФ.
Раніше Сили оборони півдня України повідомили, що російські війська другий день не проводять штурмові дії, зосередившись на аеророзвідці та використанні ударних дронів різних типів й артилерії.​