Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення

1 месяц назад 0

Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.
Про це в ефірі телемарафону  поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, чи від неділі, коли у РФ пройшли псевдовибори, відбулися якісь суттєві зміни на лівобережжі Херсонщини та у Криму, передає кореспондент .

"Ми не бачимо критичної зміни (відносно — ред.) того, що відбувалося і до виборів. Але бачимо, що вони намагаються посилювати тиск артобстрілами й застосуванням дронів на територіях вздовж лінії зіткнення. Бачимо, що дійсно продовжуються репресії та застосування різних засобів морально-психологічного тиску на населення ТОТ" , — сказала вона.

Гуменюк поінформувала, що те населення, яке залишило свої персональні дані  (на ТОТ — ред.) , може потрапляти під категорію потенційного поповнення війська.

"Тобто, та сама вже не прихована мобілізація, яку вони проводили й до "виборів", зараз просто набирає нових обертів, бо вони, власне, для того і збирали ці відповідні дані"
, — розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

За її словами, українські військові також бачать, що росіяни продовжують передислокацію і переорієнтацію своїх військ.
"Тобто, це такі внутрішні маневри, з тим, щоб поповнювати додатково запаси своїх військ, оскільки (росіяни — ред.) мають потужні втрати після невдало проведених штурмів і намагаються підтягувати потроху резерви, зокрема, і з напрямку Криму", — зазначила вона.

​Як повідомляв Укрінформ, Гуменюк заявила, що РФ намагається знайти чергову тактику, щоб тиснути на населення південних регіонів України.​