Херсонця Олександра Волкова, який проводив незаконний «референдум», заочно засудили до десяти років тюрми з конфіскацією

1 месяц назад 0

Шевченківський районний суд м. Чернівці 14 серпня виніс заочний вирок 35-річному мешканцю Херсона Олександру Волкову. Чоловіка визнано винним у колабораційній діяльності за проведення незаконного «референдуму» у вересні 2022 року.

Про це повідомляє  з посиланням на .

Суд встановив, що  Волков Олександр Вікторович , 35-річний мешканець Херсона працював у незаконній дільничній виборчій комісій окупантів, яка діяла у вересні 2022 року на території Центрального району Херсона в приміщенні захопленого Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша.

Олександр Волков приймав виборців під час окупаційного «референдуму», видавав бюлетені для голосування. Вчинений ним злочин кваліфікували за ч.5 ст.111-1 КК України – колабораційна діяльність.

Незаконну діяльність Волкова задокументували самі окупанти, випустивши відеосюжет про голосування на так званому референдумі Володимира Сальдо, голови окупаційної адміністрації Херсонщини. Олександр Волков видавав гауляйтеру області бюлетень для голосування. Чоловіка впізнали також свідки, які дали покази в суді. Олександр Волков (сидить) видає гауляйтеру Херсонщини Володимиру Сальдо (ліворуч) бюлетень для голосування на незаконному «референдумі». Фото: скріншот відео окупаційних ЗМІ
Відомо, що зараз Олександр Волков перебуває в тимчасово окупованому Скадовському районі на лівобережній Херсонщині.
Вирок – десять років позбавлення волі з конфіскацією майна. Додатково Волкову заборонено обіймати посади в органах влади протягом 15 років.

Вирок ще не набрав законної сили.