НАТО відчуває провину за те, що не дозволило Україні вступити до Альянсу

3 месяца назад 0

Борис Джонсон заявив, що НАТО відчуває "глибоку інституційну провину" за ненадання Україні членства, адже якби Альянс виконав свої обіцянки, російського вторгнення можна було б уникнути.

НАТО відчуває "глибоку інституційну провину" за ненадання Україні членства, адже якби Альянс виконав свої обіцянки, російського вторгнення можна було б уникнути. Про це заявив колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у документальному фільмі BBC “Путін проти Заходу”, повідомляє The Times.

"Є глибока інституційна провина НАТО. Якби Альянс зробив те, що обіцяв, і дійсно направив українців на правильний шлях до членства, є аргумент, що Путін не зробив би того, що він зробив", — сказав Джонсон.

Експрем'єр-міністр Великої Британії зазначив, що саме через колективну невпевненість НАТО з часом стала "фатальною", оскільки Путін думав, що це колективна невпевненість: "О, ну вони ж не серйозно".

"Ви бачите, що демократія зникає, автократія отримує свій шлях. Я сподіваюся, що вторгнення в Україну знаменує собою кінець цього, і це той момент, коли Захід скаже Путіну: "Все, досить. Ми запихаємо тебе назад в коробку", — сказав він.