Херсонцям кримські проблеми не байдужі — містяни підписують звернення до Президента

6 лет назад 0

Відкрите звернення про присвоєння звання Героя України Володимиру Балуху підписують представники патріотично налаштованої спільноти Херсона.

Фермер Володимир Балух у2014 відмовився визнати російську юрисдикцію у Криму, піднявши над своїм будинком український державний прапор, неодноразово засвідчує що вважає події у Криму окупацією. За звинуваченням у зберіганні вдома боєприпасів він досі перебуває у СІЗО Сімферополя, очікуючи на вирок. І хоча його лолею зацікавлися світові правозахисні організації, в Україні, здається, про Балуха забули. Не допустити цього, а такод вшанувати вчинки кримчанина покликаний лист Української гельсінської спілки, який на часі підписують і херсонці.

  Ознайомитися з ним і підписати можна ТУТ:


Ще один документ щодо ситуації в Криму оприлюднило Представництво Європейського Союзу в Україні за матеріалами зустрічі, яка відбулася в середу між лідерами кримських татар Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз  з депутатами Європарламенту. Йшлося про порушення прав людини в Україні та результативність заходів, вжитих ЄС.

Отже, як бачимо, кримсько-татарські проблеми Україні та Херсонщині не чужі. Кількість щиро зацікавлених у поверненні півострова та в гуманітарній ситуації там не зменшується.