Херсонська ОВА не розірвала угоду з іранською провінцією Альборз

7 месяцев назад 0

На другому році повномасштабної війни Херсонська ОВА заявила про розірвання міжнародних угод із російською федерацією та білоруссю. 

Мова йде про три угоди з республікою білорусь, які були підписані в період з 2011 по 2019 роки — між ОДА та Гомельським та Могильовським обласними виконавчими комітетами, та між Херсоном і містом Гродно. Відповідне розпорядження підписав очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. 

"Щодо існування угод з рф, то з 20-го лютого 2014 року не вівся реєстр договорів з росією, укладених з 24 серпня 1991 року. Також через окупацію міжрегіональні угоди, що зберігалися в будівлі ОДА, – знищено або пошкоджено" , — зазначили в ОВА. 

Варто додати, що досі діє меморандум між Херсонської ОДА та Адміністрацією провінцією Альборз (Іран) про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво, який було підписано у Києві в 2016 році. Інформація щодо цього документи міститься у реєстрі угод Міністерства інфраструктури України. 

Це попри те, що Іран підтримує наразі російську федерацію, зокрема, надаючи ударні дрони "Шахеди", які окупанти називають своїми "Геранями". А під час тимчасової окупації Херсона, в місцевих магазинах та на ринках була іранська продукція. Зокрема, це напої "Пепсі" та "Кока-Кола". Іранські товари досі постачаються та продають на тимчасово окупованій частині Херсонської області. 

Гривна