Хворі лівобережжя і далі отримують меддопомогу не у повному обсязі

5 месяцев назад 0

Більше 40 аптек окупованого лівобережжя, повідомляє окупаційна «Надднепрянская правда», «добровільно стримуватимуть зростання цін на ліки». Але лише на деякі. На які саме, можна ознайомитись на інфографіці від окупаційного міністерства промисловості і торгівлі.

Тим часом у регіоні катастрофічно бракує лікарів. Дефіцит, як і раніше, намагаються покрити за рахунок прикомандированих з росії. У Нижньосірогозькій лікарні чекають на десант з Ростова-на-Дону. Спеціалісти клініки Ростовського державного медуніверситету, повідомляє окупаційна адміністрація, проводитимуть диспансеризацію дорослих, надаватимуть консультації хворим і методичну допомогу місцевим лікарям.

У Генічеській лікарні працює хірург з Барнаула. Спеціаліст з Алтайського краю провів за місяць, повідомляють пропагандисти, більше ЗО операцій. Каланчацьких дітей з листопада лікують медики з Мордовії.

Педіатр (на фото), буцімто, оглянула за цей час півтисячі дітей та ще й провакцинувала їх від грипу. Її місцеві колеги у цей час зайняті «важливішою» справою — переводять лікарню «на документообіг у відповідності з російськими стандартами». А от, наприклад, до Каховки, яка знаходиться поряд з лінією фронту, порушники державного кордону України у білих халатах воліють не доїжджати. Ті ж лікарі, які залишились, майже поголовно вирішили взяти відпустки.

Відпочити захотіли терапевт, педіатр, хірург, офтальмолог, травматолог і навіть обидва акушера-гінеколога. Не потрапити і на прийом до лора — такого спеціаліста у Каховській лікарні немає зовсім.

Богдан СТРАЖАК,