Я йду на вибори, щоб за три роки в Херсоні реалізувати ті плани, що потребують 10-15 років, — Володимир Сальдо

4 года назад 0

  Депутат міської ради Володимир САЛЬДО розповів, чому він прийматиме участь у наступних місцевих виборах та які першочергові задачі він ставить перед собою.

Про це САЛЬДО повідомив в передачі «Вільний вибір» на телеканалі Крату.

Кор.:  Минулі вибори до Верховної Ради продемонстрували Вашу затребуваність серед херсонців – більше 10 тисяч голосів. Після цього на своїй офіціальній сторінці в Фейсбуці ( Владимир Сальдо ) Ви написали  про свою мрію – яким Ви бачите Херсон у майбутньому.  Так Ви будете йти на вибори міського голови?

САЛЬДО:  Я Вам скажу більше: під час позачергових виборів до Парламенту, влітку минулого року, я відверто казав херсонцям, що це – стартовий майданчик. Попрацювавши рік у Верховній Раді, я б все одно повернувся до Херсона, тому що мої плани пов’язані з нашим містом. А планів багато. І перш за все – повернути до нього «радісний настрій».

Зараз навіть улюблений центральний проспект виглядає похмуро і це пов’язано з тим, що місто просто занедбали. Не відчувається господарської роботи, яка б показувала, що за містом доглядають люди, які знають що і як треба робити.

Я все зроблю для того, щоб Херсон знову засяяв посмішкою, а херсонці і всі, хто до нас приїздить, відчували себе комфортно, начебто у прибраному будинку.

Кор.:  Ми всі прагнемо того, щоб Херсон став «містом — мрією». На які саме напрямки необхідно звернути особливу увагу для того, щоб місто набуло нового життя?

САЛЬДО:  Мріяти – це той же процес прогнозування майбутніх подій, тільки натхненно і з любов’ю. В той же час мрії можуть бути реальними або фантастичними. Як інженер-будівельник і господарник, вже з досвідом, я мрію про те, що здійсниться. Мої мрії пов’язані з конкретною роботою і конкретними планами. Перш за все — це комфортні, добре обладнані дороги. А вірніше сказати, все дорожнє господарство міста. Це першочергове, що зараз необхідно Херсону. І не просто вдосконалити, реконструювати і привести до нормального стану.

Дорожнє господарство – це не тільки дорожнє покриття, це і бордюри, і придорожня смуга, і зелені насадження вздовж доріг, тротуари, і все те господарство, по якому люди рухаються. Зараз все більшої популярності набуває здоровий спосіб життя і все, що з цим пов’язане: велосипеди, ролики, самокати, скейти, скандинавська хода тощо. Але для цього теж потрібна інфраструктура.

Друге, що надає комфортності кожній багатоповерхівки чи приватному будинку – це зелені насадження. Нажаль, у «великому нашому спільному будинку», який зветься Херсон, останніми роками в цьому напрямку немає зрушень. Ще за часів, коли я працював міським головою, ми запланували провести повну інвентаризацію всіх зелених насаджень, щоб знати кожне дерево – в якому стані воно знаходиться і якої уваги потребує. Пам’ятаєте? Тоді мене висміяли, почали розказувати, що Сальдо передбачає в бюджеті кошти на «дупла»… Зараз, всі зрозуміли, що дерева і зелені насадження – це не тільки легені міста, це і ще уявлення того, що ти живеш у живому світі, а не просто серед будинків, які теж, до речі, необхідно ремонтувати.

Ремонт фасадів  — це ще один напрямок роботи, який треба якомога швидше розпочинати, особливо в центральній і історичній частині міста.

Все це разом впливає на настрій людей.  І для цього багато не потрібно. Подивіться, наприклад, як «ожила» місцевість біля заводу «Електромаш». Ніхто ж не підштовхував власника зробити таку красу. Цю роботу потрібно просто організувати і показати приклад іншим підприємцям міста, як може бути краще.

Завдання міського голови, яке я бачу і для себе в тому числі, очолити цю роботу, організувати і направити її в те русло, щоб загальне враження від Херсона було набагато радіснішим і красивішим.