Іноді цирк буває несмішним

3 года назад 0

Минулої неділі, 13 червня у неділю нововоронцовці із дітьми дружно зібралися відвідати безкоштовне видовище миколаївського цирку-шапіто "Александр", який запросив у селище народний депутат України 7 скликання, депутат Херсонської обласної ради Микола Дмитрук.
Про циркове дійство попереджали об’яви й сарафане радіо, тож бажаючих зібралося чимало. Та напередодні дати Микола Дмитрук з подивом дізнався, що вистава зривається — цирк поїхав… але не в Нововоронцовку.
Таку безпрецедентну ситуацію Микола Дмитрук вирішив прокоментувати особисто:
— Найперше і саме головне, чому я коментую, я прошу вибачення за зіпсований настрій наших дітей та їхніх батьків, адже подивитися цирковий виступ хотіли чимало нововоронцовців і мешканців прилеглих сіл.
Хочу довести до до відома, що маю особисто укладену офіційну угоду з миколаївським цирком-шапіто "Александр" на 5 місяців — з червня по жовтень включно з прописаними усіма моїми фінансовими витратами, для безкоштовних відвідин цирку усіма бажаючими — і дітьми, і дорослих.
В угоді я передбачив не менше 80 циркових виступів у 184 окрузі, аби нагодою відвідати цирк скористалися якомога більше людей. Оригінал цього документу у мене на руках. Починати програму ми мали з Нової Воронцовки 13 червня, адже пропозицію про співпрацю директорка цирку Дар’я Харитонова спочатку проговорила з моєю помічницею в районі Світланою Буренок.
Уже під час наших особистих перемовин із пані Дарією на мою репліку, що знаю про співпрацю циркової трупи з колегами, які мають власний інтерес до 184 округу, вона твердо запевнила, що ці мої колеги відмовилися співпрацювати.
До того ж, за її словами, м’яко кажучи, вони були некоректними в розрахунках за надані цирком послуги. Не мали й не мають, на момент наших перемовин угоди про співпрацю з ними. І навіть мої колеги відмовилися з цирком продовжити співпрацю — а відтак циркова трупа вільна працювати з будь-ким.
Близько 2 тижнів ми відпрацьовували робочі взаємостосунки. Але напередодні виступу, коли були оприлюднені дати, підготовлені всі документи й необхідні атрибути, я дізнаюся, що всі виступи цирк відмінив.
Директорка цирку сказала, що була змушена це зробити, бо, за її словами, мої колеги «аргументували» її за допомогою тиску зробити це й, начеб-то, змушують давати виступи від них. Мені особисто не зрозуміла така позиція моїх колег з моральної точки зору – давати людям радість такими методами. Я думаю, що наші люди достойні більшого.
Я запропонував цирковій трупі юридичну допомогу та рекомендував звернутися до правоохоронних органів. Я маю надію, що правда та щирість візьмуть верх й мої виборці на окрузі побачать циркові вистави, але тільки веселі й позитивні. Я не буду давати оцінку ні своїм колегам, ні діям директорки, але такий розвиток ситуації наводить на сумні роздуми…
А поки на даному етапі розвитку подій, я ще раз прошу вибачення у мешканців нововоронцовщини, що нечесні ігри, втягли їх у такий, далеко не смішний цирк, — переконаний Микола ДМИТРУК.