Істерика: пропагандисти не можуть прийти до єдиної версії щодо обстрілу складів росіян у Новій Каховці

2 года назад 0

Пізно ввечері 11 липня Збройні Сили України завдали нищівного удару по російським складам з боєприпасами у Новій Каховці.Фото та відео вибухів облетіли всі українські ЗМІ. Також вона потрапили на сторінки багатьох міжнародних засобів масової інформації.

І якщо для їх аудиторії зрозуміло — якщо це горить та вибухає як склад з боєприпасами, то це він і є. То для аудиторії російських так званих "ЗМІ" ця логіка не працює.

Для росіян та їх прибічників пропагандисти наввипередки кинулися вигадувати різні версії події і звинувачувати Україну у якомусь вчиненому "злочині".

Наприклад, один з головних російських пропагандистів Володимир Соловйов спочатку написав про обстріл Каховської ГЕС. Але потім "передумав".

Далі ресурс "РИА Новости" вигадав нову версію — про селітру. Навіть були порівняння з вибухом у Бейруті у 2020 році. Порівняти їх можна самостійно.Адміністратор одного з проросійських Telegram-каналів, який розповсюдив фейк про селітру, навіть додав про нещирість свого допису.

Поки фінальною і "найкращою" версією є влучання у склад з "гуманітарною" допомогою. Про це розповів гауляйтер Каховського району Леонтьєв.

За його словами, ЗСУ влучили у склади з "насінням, посівним матеріалом, добривами, продуктами харчування, побутовою хімією".

Але свого ж "начальника" здала "керівниця" цього складу Наталя Казарян. За її словами, знищена на складі "їжа" відправлялась на "передову".

А отже "гуманітарний" склад з "їжею" для російських загарбників був військовим об'єктом — законною ціллю для нападу з боку ЗСУ.

І про це говорить "Інструкція про порядок виконання норм міжнародного гуманітарного права у Збройних Силах України" від 2017 року.


Раніше повідомлялось про