ISW: Росіяни можуть здійснювати атаки під чужим прапором біля Херсона

2 года назад 0

Фото: умовне
Російські сили також демонтують бетонні іригаційні споруди на Херсонщині, щоб приховати важку артилерію від українських ударів.

Росіяни можуть влаштовувати атаки під фальшивим прапором біля Херсона, щоб завадити підтримці населення українських контрнаступних операцій. Про це  американський Інститут дослідження війни (ISW).

Росіяни і надалі зміцнюють резервні позиції у Херсонській та Миколаївській областях, ймовірно, у відповідь на контратаки українців. Зокрема, вони покращили оборонні позиції в районі Безводного та Іщенки, на південний схід від Давидового Броду.

Повідомляється, що російські війська обстрілювали українські позиції на кордонах Херсон-Миколаїв та Херсон-Дніпропетровська області, ймовірно, у спробі завадити українському просуванню.

Операції “під чужим прапором” — це політичні чи військові дії, операції, до яких вдаються, аби звинуватити в них опонента. Багато хто вдавався до постановчих або справжніх нападів “під чужим прапором” на своїй території, щоб звинуватити в цьому ворога і розв’язати війну.