Кабмін погодив призначення двох заступників голови Херсонської ОДА. Один з ОПЗЖ

1 год назад 0

У вівторок, 29 листопада, Кабінет Міністрів провів засідання, на якому було прийнято деякі кадрові рішення. Про це повідомив представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.
Погоджено призначення:

– Рибалки Дмитра Івановича заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації;

– Кривенка Івана Юрійовича заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
Дмитро Рибалко скоріш за все, до липня 2022 року очолював Службу автомобільних доріг а Одеській області. Хоча стверджувати точно ми поки не можемо. Плутанина з закінченням прізваща на “о” чи на “а” є навіть у офіційних реєстрах.
У 2012 році Дмитро Рибалка був керівником і засновником МГО “Асоціація екстремальних видів спорту”. Організація була зареєстрована у Дніпрі.
Пов?язаний з Дніпром і другий кандидат.
Іван Кривено балотувався до Дніпропетровської обласнох ради. У 2015 році від ВО “Самомоміч”, а вже у 2020 році від ОПЗЖ.
Він є керівником та засновником декількох компаній, які займаються софтом та програмуванням.
Зокрема і ТОВ “Робософт”. У 2016 році ця компанія фігурувала у антикорупційних розслідуваннях.
Брата Івана Кривенка Євгена, який на той час був заступником директора Департамента транспорту Дніпропетровської міської ради, звинувачували у створенні схеми. Вважалося, що разом брати створили схему, якою зобов?язали весь міський транспорт встановлювати трекери та програмне забезпечення, яке ро зробляло ТОВ “Робософт”.
Потрапив новий ймовірний заступник голови Херсонської ОДА в проросійську ОПЗЖ теж через брата. У 2019 році, під час позачергових парламентських виборів, Євген Кривенко був довіреною особою відомого проросійського політика з Дніпра   Геннадія Гуфмана.
В 202о році Гуфман став першим заступником голови Дніпропетровської обласної ради і звільнився два тижні тому.
Гуфман дозволяв собі публічні заперечення здійснення збройної агресії росії проти України.
А у листопаді 2020 року у Facebook написав про те, що “українська влада, не сперечаючись і в глибокому прогині, виконує всі поспіль вимоги посольства США, інших посольств G7, емісарів МВФ та бюрократії ЄС”.
Він фактично здійснював інформаційну діяльністьі в інтересах держави-агресора. Використовував терміни, які розповсюджує російська пропаганда, як от “партия войны”, тощо.
Нагадаємо, що у медіа неодноразово писали, що голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич близький до голови Дніпропетровщини Валентина Резніченка.
І це не перші, і очевидно не останні мешканці Дніпра, які керуватимуть Херсонщиною.