Кабмін ухвалив рішення про перерозподіл освітньої субвенції на Миколаївщині та Херсонщині

5 месяцев назад 0

Сьогодні, 28 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення "Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році", яке визначає нові механізми фінансування у сфері освіти для низки регіонів України. У перелік ввійшли Миколаївська та Херсонська області.

Відповідний  оприлюднили на сайті Кабміну. 

Таким чином освітню субвенцію обсягом 37,5 мільйона гривень перерозподілять між місцевими бюджетами семи областей України:  Миколаївською, Херсонською , Запорізькою, Київською, Полтавською, Сумською, Харківською. Скрин з документа Скрин з документа Таке рішення спрямоване на оптимізацію розподілу фінансових ресурсів і забезпечення стабільної оплати праці в повному обсязі для освітян у вказаних регіонах.

Як зазначили в МОН, перерозподіл субвенції дозволить уникнути утворення кредиторської заборгованості до кінця 2023 року.

Освітня субвенція — це один із видів трансфертів місцевим бюджетам, що надаються з Держбюджету (ст. 97 Бюджетного кодексу України, затвердженого 8.06.2010 № 2456-VI )

Освітня субвенція надходить із державного бюджету місцевим бюджетам на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників. Кошти освітньої субвенції отримують заклади загальної середньої освіти, зокрема приватні, та інші заклади, які здійснюють навчання згідно з Державним стандартом базової й повної загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсні центри.