Керівникам ЦВК РФ, які проводили псевдовибори на ТОТ, заочно повідомили про підозри

4 месяца назад 0

СБУ заочно повідомила про підозру керівникам ЦВК РФ, які проводили псевдовибори у тимчасово захоплених регіонах України.

Про це  пресцентр СБУ.

Джерело: пресслужба СБУ“ Служба безпеки задокументувала нові злочини голови Центральної виборчої комісії  РФ   Елли Памфілової , яка причетна до ведення агресивної війни проти України . За даними слідства, посадовиця організувала масштабну фальсифікацію результатів” незаконних виборів на тимчасово захоплених територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей  восени цього року “, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що до протиправної діяльності вона залучила двох своїх підлеглих – кремлівського політтехнолога  Павла Андреєва , якого у 2021 році призначили представником російської ЦВК, та його колегу  Людмилу Маркіну .

За вказівкою Памфілової вони брали участь у створенні загарбницьких “тервиборчкомів” та штучній “легітимізації” фейкового плебісциту.
Для цього Андреєв і Маркіна голосували за створення псевдовиборчих установ у захопленій частині України із залученням до їхнього складу місцевих колаборантів.

Вони особисто засвідчували сфабриковані результати примусового “волевиявлення” після проведення псевдовиборів.

Слідство встановило, що голова російської ЦВК безпосередньо організовувала фінансування окупаційних “виборчкомів”, у тому числі “зарплати” їхніх представників та витрати на виготовлення “бюлетенів.

Як зазначають в СБУ за дорученням Памфілової Андреєв створював публічну видимість “виборчого процесу” у захоплених районах України.
Для цього він організовував постановочні сюжети російських ЗМІ, в яких імітували масовість учасників “голосування” та зрежисовані коментарі місцевих жителів нібито на підтримку кремлівських “кандидатів”.

Слідчі СБУ повідомили Еллі Памфіловій,  Павлу Андреєву і Людмилі Маркіній про заочну підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни, вчинені за попередньою змовою групи осіб); ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені за попередньою змовою групи осіб).

Оскільки фігуранти перебувають на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, у   Раді Європи  “вибори” на тимчасово окупованих територіях черговим запереченням Росією прав людини.