Колаборант Сальдо обіцяє поставляти херсонські кавуни та помідори… в Якутію

1 год назад 0

Колаборанти продовжують обіцяти “світле майбутнє” населенню окупованих територій Херсонщини. Головною запорукою процвітання, на їхню думку, є пошук нових ринків збуту для херсонських аграріїв. Якщо раніше пріоритетними регіонами вважались окупований Крим та Краснодарський край, то тепер так званий “губернатор” Херсонщини обіцяє налагодити постачання  місцевої городини до Якутії.

Про це сам Сальдо повідомив в ефірі російських ЗМІ.

“Нам не потрібно стільки продуктів, скільки виробляє Херсонська область, тому ми будемо їх  постачати в інші регіони росії. Там вже знають  наші славетні кавуни та помідори. Все це будемо продавати”,  – зазначив  Сальдо.

Подібні обіцянки росіяни давали і минулого року, щоправда, тоді пріоритетними ринками для херсонської городини та баштанних культур називався сусідній Крим, а також Краснодарський та Ставропольський край. Проте поява на ринках цих регіонів дешевої херсонської продукції викликала незадоволення місцевих фермерів, що змусило колаборантів знову шукати ринки збуту для херсонських фермерів. Відтепер одним з пріоритетних регіонів для економічного співробітництва  Сальдо називає крайню північ російської федерації, зокрема, Якутію. 

“Буквально минулого тижня  у мене була делегація з Якутської республіки, що приїхала з нами познайомитись і встановити економічні та соціальні зв’язки. Вони кажуть, що хочуть приймати від нас будь-яку сільгосппродукцію. Зараз я налагоджую ці контакти”, – зазначив так званий “губернатор” Херсонщини. Приблизна відстань між Херсоном та Якутією. Відстань між Херсонською областю та Якутією приблизно 5 тисяч кілометрів, тож не зрозуміло, як Сальдо збирається поставляти туди городину, строк зберігання якої є лише кілька днів після збору. До того ж у самій Якутії 34% населення також працює в галузі сільського господарства. Ті ж овочі вирощують тут в теплицях, тому ніякої екстреної потреби в херсонських помідорах чи кавунах якути на відчувають.