Колихаєв лобіює призначення нового директора КП “Херсонміськсвітло”. Трудовий колектив виступає проти 

2 года назад 0

Стало відомо, що в КП “Херсонміськсвітло” планується призначення нового керівника. Судячи з декларації кандидата на посаду, директором комунального підприємства стане Олександр Ткач. Це людина з оточення екс-мера Володимира Сальдо, призначення якого, за інформацією з джерел у міськраді, лобіює чинний очільник Херсона Ігор Колихаєв. 

Олександр Ткач вже очолював КП “Херсонміськсвітло” з 2009 по 2014 рік. В мережі опинився лист трудового колективу комунального підприємства, яке було надіслано Колихаєву ще у серпні цього року. 

на фото: Олександр Ткач та Володимир Сальдо

Працівники “Херсонміськсвітло” виступили проти призначення Ткача на посаду. За їхніми словами, Олександр Ткач за часів свого керування підприємством відзначився скороченням штату, знищенням дільниці майстерні, де проводили ремонт обладнання, скороченням часу роботи оперативно-диспетчерської служби, що призвело до ускладнення роботи на лініях. 

“Під тиском керівника працівники вимушено писали заяви на скорочений робочий день (тиждень), що є порушенням прав працівників. Виробничі процеси з технічного обслуговування електромереж зовнішнього освітлення зовсім не планувалися, роботи по заміні ламп та світильників виконувалися хаотично, лише по особистим вказівкам керівника, в яких він лобіював власні інтереси та інтереси свого оточення, а до пересічних громадян роками не доходила черга”, – заявили працівники комунального підприємства в зверненні до Колихаєва.

У листі вказано, що за даними фактами були написані заяви на ім’я міського голови та прокуратури. Доля цих заяв, невідома. 

Наразі ж Олександр Ткач є заступником директора комунального підприємства “Херсонміськсвітло” з технічних питань. Але за словами працівників, він вже склав список кваліфікованих кадрів, які будуть звільнені з приходом Ткача на керівну посаду. 

фото: Medianova