Летальну зброю з США з нового пакету доставлять в Україну протягом доби, — Пентагон

2 года назад 0

Нова партія  озброєння Україні від США включатиме гаубиці, снаряди, РСЗО і безпілотники. Озброєння доставлять протягом доби 12  американськими військовими літаками.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Як повідомив високопоставлений представник Міністерства оборони США, в наступні 24 години очікуються більш як 12 авіарейсів в Україну. За його словами, нова партія озброєнь включатиме 155-мм гаубиці, снаряди до них,РСЗО M142 HIMARS, безпілотники «Фенікс» і радари.

Представник Пентагону додав, що близько 100 українських військових завершили тримісячне навчання в США щодо застосування артилерії. Крім того, навчання на американських радарних системах пройшла група приблизно з 15 українців.

У військовому відомстві США підкреслили, що донавчання українських військових, замість вибуших, триватиме стільки, скільки ще буде потрібно.

Також в Пентагоні опублікували фото, як здійснюється навантаження снарядів К155-мм гаубицям для відправки в Україну. Боєприпаси завантажують на військово-транспортний літак C-17 Globemaster III на авіабазі в Каліфорнії.

Нагадаємо, напередодні в Пентагоні повідомили, що в Україні вже знаходиться більше половини з 90 гаубиць, наданих США.

Відзначимо, перша партія американських 155-мм гаубиць прибула в Україну 23 квітня.

Нове озброення, новий віток війни.

Слава Україні