Лінгвоцид на окупованій Херсонщині триває: власників генічеських магазинів змушують міняти україномовні вивіски

8 месяцев назад 0

Російські окупанти продовжують політику лінгвоциду на захопленій ними частині Херсонської області. Днями стало відомо, що підприємцям Генічеська видали приписи замінити вивіски українською мовою на російські.

Зокрема, у Генічеську росіяни разом із окупантами перевіряють підприємців, які продають харчові продукти. Також підприємцям видали приписи замінити вивіски українською мовою. Тобто вже півтора року генічани примудряються зберігати такі вивіски в окупації, пише .

Окупаційні «медіа» повідомляють, що перевіряють рівень цін – кажуть, що завищень не віднайшли. Але віднайшли «відсутність деяких соціально важливих товарів на прилавках». Про які продукти йдеться, невідомо. Але з власних джерел видання дізналося, що йдеться зокрема про молочну продукцію та хліб. Виготовлення цих продуктів на окупованій Херсонщині дуже обмежене, а завезти їх з Росії не виявляється можливим.

Як повідомляла «Гривна», У Скадовському районі окупанти взялися перейменовувати на свій лад населені пункти, змінюючи їх на російськомовні варіанти або повертаючи радянські назви. Крім того, на окупованій частині Херсонщини загарбники проводять заміну дорожніх знаків, написаних українською мовою.