Мешканці Нової Каховки отримали чергову гуманітарну допомогу від окупантів

3 месяца назад 0

  В окупованій Новій Каховці по пр.Перемоги, 18-А окупанти видавали гуманітарну допомогу вразливим верствам населення: пенсіонерам, безробітним, людям з інвалідністю, матерям, що виховують дітей самі, малозабезпеченим і багатодітним, переселенцям з правого берега. Як виглядає гуманітарний набір в окупованому місті?

Харчовий набір в окупації На цей раз кожному давали наступне:

1) 2 кг борошна (борошно з відтінком сірого кольору);

2) 2 кг цукру;

3) 2 кг гречки;

4) 4 консерви: тушонки, яловичина (виготовлено 03.04.23, строк придатності 5 років, вага 325 грам);

5) 4 консерви рибні: оселедець (виготовлено 18.09.22, строк придатності 24 місяців, вага 250 грам);

6) 2 консерви згущеного молока (виготовлено 09.11.23, строк придатності 24 місяців, вага 400 грам);

7) 3 пачки спагетті по 0,5 кг (виготовлено 31.10.22, строк придатності 24 місяців);

8) олія соняшникова (виготовлено 26.08.23, строк придатності 18 місяців, об'єм 1 літр).

Борошно та цукор Novakahovka.city Продуктовий набір в окупації Novakahovka.city
Мешканці звертають увагу, що фасовані продукти зустрічаються з пошкодженими пакетами, в яких містяться. Зокрема, на фото видно, що всі інші продукти покриті борошном. Аналогічна ситуація виникає з фасуванням гречки і цукру.

Що кажуть очевидці — Пляшка олії місцями стиснута, таке враження, що на складі при пакуванні персонал грався нею у футбол. Знову таке відчуття, що "на тобі Боже, що мені негоже, — каже один з очевидців.

Мешканка, чиї батьки залишилися в окупації додає:

— Мої батьки декілька років ходили, щоб отримати. Але бачать черги і бояться вставати через обстріли та віруси. Уже другий раз після черг хворіють.

— Люди, в основному, раді і тому, що дають. Рідко хто скаржиться. Хоча раніше звучали пропозиції про заміну гречки на інші види круп. Але працівники "штабу" хоч і роблять вигляд, що цікавляться думкою людей, але ніхто так і не відреагував, ні разу. Подекуди з "барського плеча" дадуть ще щось (чай, рис, побутова хімія, засоби особистої гігієни), але це так рідко відбувається. Слава Богу, що не вимагають на камеру дякувати, як це було раніше, коли фотографували людей,  — каже один з мешканців.