Мешканці окупованого лівобережжя рідко ходять за продуктами, бо дорого

2 месяца назад 0

«Українські телеграм-канали розповсюджують черговий фейк про те, що у Голій Пристані, Альошках, Каховці і Новій Каховці не вистачає продуктів харчування, — пише на своєму каналі «адміністрація Альошкінського муніципального округу». — Розвіяти цей міф дуже легко — заходимо у будь-який магазин і бачимо, як ковбаси, сири, різноманітні овочі, фрукти, хліб та інші всілякі продукти чекають своїх покупців на прилавках».

У якості підтвердження колаборанти навели кадри з магазинів у нібито Великих Копанях, Брилівці, Виноградовому, Добропіллі, Абрикосівці, Новій Каховці, де продукти на полицях присутні, а от покупців чомусь майже нема.Рух «Жовта стрічка», на повідомлення якого посилаються в «адміністрації», писав про проблеми з «продуктами, особливо з хлібом. Ціни на продукти високі, або товар взагалі відсутній». Саме високі ціни і відлякують людей від продуктових магазинів.

Окупаційна адміністрація Нової Каховки навіть кілька фото виклала з продуктовим «достатком». На полицях бачимо мелітопольський йогурт, мар’янівські сири та макаронні вироби з розграбованого окупантами складу компанії «Чумак». Та головне — ціни. Вони і справді не низькі.Свинина у Новій Каховці, за даними працівників окупаційної адміністрації, коштує 350 — 400, яловичина — 590, курятина — 300, напівкопчена ковбаса — 390, варена — 350, макарони — 60, пшеничне борошно — 50, рис шліфований — 70, крупа гречана — 78, пшоно — 48, цукор — 75, маргарин — 210, картопля — 25, цибуля — 33, морква — 40, капуста — 35, буряк — 40, яблука — 100, банани — 190, сир твердий — 610, масло вершкове — 770, сметана (жирність — 15 %) — 350, сир кисломолочний (5 %) — 180 руб/кг, соняшникова олія — 130, молоко — 70 руб/л, яйця — 100 руб/дес. Як бачимо більш-менш дешеві у переліку — лише овочі.

А що з хлібом? Колаборанти пишуть, що у Новій Каховці він коштує 33 рублі за кілограм. Підозріло мало, бо у сусідній Каховці, повідомляє у Телеграм тамтешня «адміністрація», 560-грамову буханку продають за 38 рублів.

Богдан СТРАЖАК,