Між окупантами та їхнім ставлеником на Херсонщині можуть виникнути суперечності щодо відбудови Каховської ГЕС

5 месяцев назад 0

Відбудовувати чи не відбудовувати — ось в чому питання

Протягом останніх місяців 2023 року якщо й не варто було чогось очікувати, то відхилення  Володимира Сальдо від плані дії, яким керуються його куратори. Як не дивно, але саме це і сталося.

 

Гауляйтер Херсонщини, як стало відомо журналістам  через окупаційні джерела, не просто всерйоз заговорив про відбудову Каховської гідроелектростанції, а ще й запевнив, що більшість місцевих мешканців готові добровільно взятися за цю справу. Причому під час пафосної промови колаборант на словах зазіхнув і на території, які армія окупантів зараз в кращому випадку може хіба обстрілювати. Наприклад, Сальдо зазіхнув на правий берег Дніпропетровської області, який дійсно потерпає від нестачі води через теракт росіян. 

Втім, найбільше дивують інша річ. Він чомусь думає, що відновленням будуть займатися в тому числі військовополонені українці. Хоча якраз тих, хто потрапив до полону, перебуваючи на службі в ЗСУ, РФ використовує переважно як обмінний фонд, а відбудовувати ГЕС у найближчий перспективі не планувала взагалі. Такий відхід від «лінії партії» може мати для гауляйтера непередбачувані наслідки або не мати їх взагалі.