На деокуповану Херсонщину прибудуть ще 80 саперів — ОВА

5 месяцев назад 0

На деокупованій території Херсонщини працюють додаткові 97 груп піротехніків, і найближчим часом мають прибути ще 80 саперів, посилення гуманітарного розмінування відбувається завдяки роботі Конгресу місцевих та регіональних рад.
Як передає , про це у  повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, який взяв участь у роботі Конгресу у Львові.

«Пришвидшення розмінування, ліквідація наслідків підтоплення, нова спецтехніка, відбудова Херсонщини. Це лише частина допомоги, яку отримав наш регіон завдяки Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України. Сьогодні у Львові підбили підсумки роботи і визначили подальші цілі», — написав Прокудін.

За його словами, цей майданчик став надійною опорою у відновленні регіону.

Голова ОВА наголосив, що просто зараз на Херсонщині працюють додаткові 97 груп піротехніків. І найближчим часом мають прибути ще 80 саперів. На початку вересня було розміновано лише 80 тисяч гектарів, нагадав Прокудін, а зараз – понад 153 тисячі гектарів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 грудня сапери обстежили близько 22% правобережжя Херсонщини. За даними на 4 грудня, на деокупованій Херсонщині розміновували територію близько 800 саперів.

На ситуацію з розмінуванням позитивно вплинув Конгрес місцевих та регіональних влад — після нього області додали саперів для розмінування.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою у Львові. Він взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад та об’єднує 1759 учасників, 1479 з яких є безпосередньо представниками громад.

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.