На Херсонщині російські окупанти створили штаб із підготовки та проведення псевдовиборів

3 месяца назад 0

На окупованій частині Херсонської області росіяни та колаборанти створили штаб із підготовки та проведення незаконних виборів президента РФ. Російський ставленик, так званий «губернатор» окупованої Херсонської області  Володимир Сальдо особисто розпорядився створити такий штаб.

Як стало відомо , про це в інтерв'ю одному з окупаційних ЗМІ повідомив так званий «перший заступник губернатора з внутрішньої політики Херсонської області»  Ігор Чагаєв

За словами московського посіпаки, найголовнішим завданням на псевдовиборах начебто є забезпечення безпеки. Тому представники «виборчої комісії» разом з окупаційними правоохоронцями проаналізували готовність кожної «виборчої дільниці». Наразі окупанти та колаборанти займаються закупівлею рамок безпеки, датчиків, вогнегасників та інших засобів. 

Також окупанти ведуть роз'яснювальну роботу серед місцевих мешканців щодо правил «волевиявлення», особливо наголошуючи, що «проголосувати» можна також й віддалено. Підготовлюють росіяни на псевдовибори й так званих «спостерігачів», які проходять навчання за стандартами російського законодавства. Весь етап незаконного голосування буде проходить під контролем таких «спостерігачів». За словами окупаційних посадовців, це повинно надати «виборам» легітимності.  

​Нагадаємо, що в риториці окупантів з'явились тези про «загрозу терактів» на псевдовиборах на Херсонщині. Наразі російська окупаційна влада робить все можливе, щоб спростити процедури голосування на окупованих територіях та показати масовість незаконних виборів, зокрема знов дозволили «голосувати» за українським паспортом. Також, окупанти хочуть, щоб на псевдовиборах в Херсонській області «голосували» й люди, зареєстровані в різних частинах Росії.  ​