На Херсонщині російський депутат Кастюкевич передав окупантам «історичний» прапор на плацу, вкритому шаром багнюки

1 год назад 0

Депутат держдуми РФ Ігор Кастюкевич в Херсонській області передав російським військовим копію прапора війська Мініна і Пожарського. Урочистості влаштували на вкритому багнюкою майданчику біля калюжі.
Повідомлення про церемонію Кастюкевич розмістив у власному Телеграм-каналі.
Проілюстроване повідомлення відео, де можна побачити, що церемонія передачі прапора відбувається на якомусь майданчику, вкритому шаром багнюки і розташованому біля великої калюжі.
Чому росіяни не обрали для церемонії більш пристойне місце, достеменно невідомо. Можливо, вирішили, що багнюка і калюжа – найбільш доречний антураж для ілюстрації фронтового буття російських військових. А, може, це – просто «загадкова російська душа», яка добре почуває себе лише в нецивілізованих умовах.
Нагадаємо, копію прапора війська Мініна і Пожарського виготовили в російському місті Воронежі. Пропагандисти нав’язують росіянам паралель між подіями в Росії періоду «смутного часу» (1604-1618 роки) і теперішніми подіями, позиціонуючи військо Мініна і Пожарського як «визвольне». Але ці події дуже міфологізовані російською, а згодом і радянською історіографією. До речі, як і події Другої світової війни, з якими теж роспропагандисти зараз часто проводять паралель. Тобто загарбницьку війну проти України російські пропагандисти «відбілюють», асоціюючи її з фейковою «історією Росії».