На Херсонщині Сальдо дозволив без суду відбирати в місцевих житло

5 месяцев назад 0

  Самопроголошений «губернатор Херсонської області»  видав «доручення», яким зобов'язує місцевих колаборантів відбирати в жителів приватне житло на користь «громадян, які прибули».
Відповідний «документ» від 10 листопада 2023 року за підписом херсонського зрадника опинився у розпорядженні редакції .

Що це за самогубці, які вирішили «прибути» до Херсонської області, в документі не говориться, але зі спостережень зрозуміло, що йдеться про окупаційні війська, які таким чином Сальдо має намір розквартирувати у житлі мирного населення.

Також під категорію «громадян, що прибули» може підпадати когорта тих небагатьох, хто їде на «нові території» з глибинки московії у пошуках заробітків — на тимчасово окупованій території Херсонщини через малу кількість охочих іти на співпрацю з ворогом спостерігається кадровий голод.

Про що ж ідеться в так званому «документі»? «Доручення» херсонського зрадника Володимира Сальда відбирати в місцевих жителів житлоФото:  Терористичне джерело Самопроголошений «губернатор» наказав цим документом так званим «головам муніципальних утворень» провести інвентаризацію покинутих житлових будівель, а також нежитлових приміщень. До цього переліку Сальдо відніс будинки, квартири, гаражі та ангари. Зрозуміло, що гаражі та ангари необхідні для переховування ворожої бойової техніки.

При чому так звані «голови адміністрацій» можуть вносити у реєстр покинутого житла будь-які об'єкти нерухомості елементарно навіть після доносу. Додаткової перевірки при цьому не треба. Достатньо письмової або електронної заяви від будь-якої особи.

Звісно ж Сальдо лишив у своєму документі видимість демократичності та легітимності процесу відбирання у місцевих жителів їх житла. Зокрема, він «постановив» щодо кожного об'єкту давати оголошення на сайтах так званих «адміністрацій» з «пропозицією власнику зголоситися». В разі неявки власника оселі, квартири або гаража, самопроголошений «губернатор» дозволив відбирати об'єкт нерухомості в законних власників й передавати не безоплатній основі новоприбулим…

Зверніть увагу, йдеться про якісь абсолютно незрозумілі та нелегітимні процеси, адже позбавити людини житла у цивілізованій державі має право хіба що суд. В документі Володимира Сальда про жодні інші інституції не йдеться — його ручні «адміністрації» усі питання можуть вирішувати власноруч.

Подібні процеси в Україні вже відбувалися неодноразово — окупанти так заселяли західні області нашої держави після їх захоплення в результаті Другої світової війни. Місцеве репресоване населення або вбивали, або вивозили до Сибіру, а безхозні квартири та будинки віддавали воякам, нквдистам та членам їх сімей.