На Кринки ворог потужно тисне вогнем, там немає жодної вцілілої будівлі — Гуменюк

4 месяца назад 0

На село Кринки ворог потужно тисне вогнем, наразі в населеному пункті немає жодної вцілілої будівлі. Однак, попри постійні бойові дії та спроби ворога вибити українські підрозділи, захисникам вдається утримувати позиції.

Про це під час брифінгу в  повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталя Гуменюк.

«Що стосується ситуації в Кринках, це, звісно, дуже болючий сегмент, оскільки ворог потужно тисне туди вогнем. Там постійно проходять бойові дії, там намагаються вибити наші підрозділи, але ми утримуємо позиції. Фактично населений пункт не має жодної незруйнованої будівлі, виглядає саме так руський мир, на жаль, на лівому березі»,  – зазначила Гуменюк.

За її словами, на Херсонщині ворог концентрує свої зусилля на житловому фонді та намагається обстрілювати реактивними системами залпового вогню, важкою артилерією, подекуди застосовує танки в напрямку прибережних населених пунктів, рідше використовує міномети.

Здебільшого для ударів окупанти намагаються використовувати безпілотні літальні апарати. Активні ворожі обстріли, зокрема по правому берегу Херсонщини, спрямовані на те, щоб унеможливити підтримку лівого берега, повідомила Гуменюк.

«Основним фактором зараз є намагання ворога тримати кількість обстрілів на позначці 100+ для того, щоб дуже щільно вкривати вогнем правий берег і всю його інфраструктуру для унеможливлення підтримки лівого берега» , – пояснила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.