На лівому березі окупанти нарахували 1500 першокласників

9 месяцев назад 0

Як повідомляє у Телеграмі окупаційне міністерство освіти і науки Херсонської області, з 1 вересня 2023 року за парти 89 працюючих шкіл окупованого регіону мають сісти близько 16 тисяч школярів, 1,5 тисячі з яких — першокласники. Останні, обіцяють окупанти, отримають від них шкільні наплічники з наборами канцелярського приладдя.

Дещо з приладдя на окуповану територію вже привезли. Мова про півтори тисячі «Щоденників російського школяра», які доставили представники «єдиної росії» з Краснодарського краю. Пропагандисти радіють, що кожен зі щоденників має символи держави-агресора — герб, прапор і гімн. Цю макулатуру «єдинороси» вивантажили поки що у Риковому.

Крім 89 шкіл, у регіоні, за словами фейкового міносвіти, функціонує ще 88 дитсадків, у яких виховують більше 3 тисяч дітей. Але чи можна вірити таким даним, невідомо. В окупованій Іванівській громаді, наприклад, окупанти спромоглись відкрити лише одну школу. У сусідній Нижньосірогозькій з 1 вересня мають запрацювати лише три: Нижньосірогозька, Новоолександрівська і Верхиьосірогозька. Невже у інших громадах їх аж так багато?

Богдан СТРАЖАК,