На окупованій Херсонщині так звані «політичні партії» починають підготовку до псевдовиборів

9 месяцев назад 0

На окупованій частині  Херсонської області російські так звані «партії» починають підготовку до псевдовиборів. Так, окупаційна голова «виборчої комісії» Херсонської області Марина Захарова зустрілась зі ставлеником окупантів, секретарем регіонального відділення партії «Справєдлівая Росія-патріоти-за правду» Ігорем Щепєліним. 

Про це, журналістам  стало відомо з окупаціних джерел. 

Так, зокрема на цій зустрічі обговорили підготовку партії до так званих «виборів», списки кандидатів, які вже на фінальній стадії підготовки (сподіваємось, відповідним українським службам вже відомі особи з цього списку), а також наголосили, що виборча кампанія на окупованій територій пройде відповідно до російського законодавства. 

Нагадаємо, що восени 2023 року окупанти планують провести так звані «вибори» до «законодавчих органів» окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також 79 муніципальних об'єднань, по суті окупаційних адміністрацій. 

Цими «виборами» в Кремлі прагнуть легалізувати окупацію, тому готові проводити їх за будь-яку ціну, у тому числі під час воєнного стану, який вони оголосили на захоплених територіях. Для цього російські чиновники прогинають власне законодавство, додаючи в нього взаємно суперечливі норми, які мають створити формальні підстави для «виборів» в умовах активних бойових дій і ймовірної втрати захоплених територій.   

На фото: Зустріч ставлеників окупантів Марини Захарової та Ігоря Щепєліна. Фото: окупаційні джерела