На окупованій території Херсонщини не вистачає 2 тисяч медиків

4 месяца назад 0

Окуповане лівобережжя Херсонщини продовжує відчувати тотальний дефіцит кваліфікованих працівників, зокрема, медиків. Більшість лікарів покинули підконтрольну росіянами частину Херсонської області або ж відмовились працювати на загарбників. Щоб якось виправити ситуацію, окупанти намагаються залучити медиків з Росії, обіцяючи їм величезну заробітну плату і премії.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на так званого “голову уряду Херсонщини” Андрєя Алєксєєнка.

Лікарів та середнього медперсоналу гостро не вистачає і в Херсонській області. Саме тому у нас постійно вахтовим методом працюють із інших регіонів… Також завдяки МОЗ Росії запрацювала програма “Земський лікар” – тільки за останні місяці ми змогли залучити вже 13 кваліфікованих медиків. Всього ж від початку року в область залучено та працевлаштовано понад 150 медиків, з них понад 50 лікарів. Але й цього для регіону замало. У медустановах Херсонської області сьогодні залишаються вакантними майже 2 тисячі ставок медсестер, фельдшерів та лікарів”, – зазначив Алєксєєнко.

Для того, щоб вмотивувати російських лікарів переїздити на окуповану територію Херсонщини, росіяни обіцяють їм одноразові виплати у розмірі 1 мільйона рублів. Та, як бачимо, мало хто з російських медиків має бажання працювати у прифронтовій області, наражаючи себе на небезпеку.