На окуповану Херсонщину заходять два нових банки

8 месяцев назад 0

На території окупованої Херсонщини з’являться відділення двох нових банків.
Про це, посилаючись на голову окупаційного уряду Херсонської області Андрія Алексєєнка, повідомляють проросійські телеграм канали.
Мова про ІО Банк та Ростфінансбанк, зазначають у дописі.
ІО Банк, або Індустріальний ощадний банк на момент 2023 року знаходиться у SDN-лісті (Specially Designated Nationals List – список людей та організацій, що веде офіс з контролю за іноземними активами) Мінфіну США. Відділення цього банку функціонує і на окупованих територіях Донецької та Луганської областей – там його відкрили у квітні 2023 року.
Про ТОВ КБ “РостФінанс” із відкритих джерел відомо, що його було придбано власниками Будівельно-інвестиційного холдингу “Дальпітербуд” (м. Санкт-Петербург). Це один із визнаних лідерів будівельного ринку Північно-Західного регіону Росії.
Судячи з інформації, розміщеної на офіційному сайті банку, лівий берег Херсонщини стане першою окупованою територією, де буде відкрито відділення Ростфінансбанку. Відділення розташовані у Москві, Ростові-на-Дону, Таґанрозі, Батайську та Благовіщенську.
Нагалаємо, зараз на окупованих територіях Херсонщини свої послуги надає російський Промсвязьбанк,  до якого застосований максимальний пакет міжнародних санкцій, бо це – банк, який бере безпосередню участь в фінансуванні російської збройної агресії проти України. Цей «банк» також працює в окупованому Криму й в «Л/ДНР».