На росії і окупованих територіях продовжують вербувати «гарматне м’ясо»

4 месяца назад 0

На окупованому лівому березі тих чоловіків, хто отримав паспорт громадянина росії, продовжують ставити на військовий облік. Крім паспорта, для постановки необхідно мати військові облікові документи, документ про освіту, свідоцтво про шлюб і народження дітей, посвідчення водія (у кого воно є) і 4 чорно-білих фото 2,5 на 3,5 см.

Все це, повідомляють окупаційні адміністрації «муніципальних округів», необхідно надати у військкомати. Але зробити це не так легко. Наприклад, три колишні райони — Новотроїцький, Каланчацький і Чаплинський — «обслуговує» один окупаційний військкомат, який знаходиться у Каланчаку. Мало того, що, не маючи власного автотранспорту, туди не добратись, так ще й працює окупаційна установа лише 3 дні на тиждень — з вівторка по середу — з 9.00 до 13.00. Тим часом російське Міноборони заявляє, що заяви про прийом на військову службу щодня пишуть 1500 росіян.

У минулому році, повідомляє відомство країни-агресора, набрано 490 тисяч військовослужбовців за контрактом і добровольців. З них, буцімто, 4 тисячі — це студенти, які взяли академвідпустку.

Повідомляється, що близько 650 тисяч загарбників отримали бойовий досвід в Україні. Скільки окупантів отримали від наших ЗСУ «квиток у пекло», Міноборони рф «чомусь» не уточнило.

Богдан СТРАЖАК,