На території Олешківської громади російські окупанти зносять пам’ятники жертвам голодоморів в Україні

6 месяцев назад 0

Знесений російськими загарбниками пам'ятний знак на честь жертв голодоморів в Україні. Фото: Окупаційні медіа.
За словами представників держави-агресора, вчинений акт вандалізму є боротьбою з «символом дезінформації».

Про це журналістам стало відомо з окупаційних медіа.

За словами російських пропагандистів Голодомору в Україні не було, буцімто в 30-х роках XX століття від голоду постраждала не Україна, а інші території СРСР.   Загарбники стверджують, що на окупованих територіях Херсонщини й надалі триватиме процес «очищення» від українських цінностей. 

Довідково: 
У XX столітті українці пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та голод 1946-1947 років. Найбільшим був голод 1932-1933 років – його називають геноцидом українського народу, здійсненим режимом Йосипа Сталіна. За різними оцінками, тоді загинули близько 4,5 млн українців.

Сьогодні Голодомор в Україні 1932-1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу 28 держав, 10 з них — після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

З початку XXI ст. РФ послідовно заперечує Голодомор як геноцид українського народу, починаючи з ухвалення заяв, що висловлюють протест проти його міжнародного визнання як злочину проти українців, та завершуючи публічним спаленням Національної книги пам’яті жертв Голодомору і руйнуванням пам’ятників Голодомору.