На тимчасово окупованій Херсонщині сформували так звану “громадську палату”, яка спостерігатиме за фейковими виборами

9 месяцев назад 0

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини окупаційна влада сформувала фейковий орган без повноважень — місцеву “громадську палату”.
Про це Центр національного спротиву.

За даними Центру, фейковий орган повинен створювати ілюзію громадянського суспільства у Росії. Так звана "палата" видає “посвідчення громадського діяча” й оцінює “законодавчі ініціативи”.

"Сертифіковані" громадські діячі на виборах виконують роль спостерігача. Саме тому у Кремлі згадали про регіональні осередки палати на ТОТ, адже триває підготовка до псевдовиборів у вересні", йдеться у повідомленні Центру.

За його інформацією, Херсонський осередок очолив Ігор Качур, який до війни продавав взуття. Але перше засідання провів заступник очільника окупаційної влади Херсонщини   Володимира Сальдо  росіянин Ігор Чугаєв.

​За організацію псевдореферендуму у Херсоні судитимуть так званих "голову" та "секретаря" фейкових виборчих комісій. Вони організовували псевдоголосування за приєднання області до РФ у вересні 2022 року.

Раніше стало відомо, прокурори завершили розслідування стосовно так званого "міністра інформаційної політики" окупаційного уряду Херсонщини. Його судитимуть за колабораціонізм.​