На ТОТ Херсонщини активно готуються до проведення псевдовиборів «президента рф»

5 месяцев назад 0

Російський центрвиборчком сьогодні затвердив проведення "виборів президента рф" на тимчасово окупованих територіях України. 

Такому рішення передували консультації кремлівського ЦВК із міноборони та фсб, про що повідомили російські ЗМІ. Силові структури росіян вважають за можливе проведення чергового фарсу, який на росії називають "виборами", на територіях Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей, які поки підконтрольні ворогу. 

Як зазначають ЗМІ, в листопаді після правок у російське законодавство, було обмежене проведення фото та відеознімання на виборчих дільницях. Для цього потрібно буде отримати "окремий дозвіл" від військових держави-агресора. 

В свою чергу, очільниця окупаційної виборчої комісії Херсонської області Марина Захарова заявила про повну готовність до проведення "виборів путіна". За її словами, наразі "виборча система" регіону сформована в повному обсязі.

"Вона налічує 248 комісій. Це одна обласна комісія, 14 територіальних та 233 дільничних комісій. В нас задіяно більше 2 тисяч членів виборчих комісій різного рівня" , — заявила Захарова

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту засудити наміри окупантів проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях.