Налагоджувати діяльність окупаційного банку на Херсонщині буде сноубордист з Челябінська

2 месяца назад 0

В окупованому Генічеську запрацювали термінали «Сбербанка». Відкрили їх у «багатофункціональному центрі» у парку ім. Т. Шевченка. Про це повідомив окупаційний телеграм-канал «Херсонская область».

Ті з генічан і непроханих гостей міста, хто має гроші, тепер може отримати там дебетову карту, оформити вклад, провести безготівкові платежі і встановити мобільний застосунок «Сбер». У найближчому майбутньому, повідомили пропагандисти, громадяни зможуть проводити готівкові платежі, обмінювати валюту і оформлювати кредитні карти. Тобто робити все те, що вже давно роблять клієнти «ПСБ». Але «Промсвязьбанк», варто нагадати, очолює син друга Путіна Пьотр Фрадков. Хоча і «Сбербанком» не ворог його керує — установа належить олігарху Герману Грефу.

Оскільки найголовніше для окупантів — здерти з громадян на окупованій території побільше, діяльністю окупаційних банків опікується особисто фейковий губернатор Сальдо. Він і представив «куратора розвитку «Сбербанку» у Херсонській області». Ним став росіянин Євгеній Сєряпін, який вже має посаду керуючого головним відділенням установи на окупованій території Донецької і Запорізької областей. « Більше 10 років займав керівні посади у бізнес-блоках «Сбера» у Челябінській області, — пише про окупанта російське видання «Коммерсантъ» — 3 2020 року працював заступником керуючого — куратором блоку «Корпоративно-інвестиційний бізнес» Челябінського відділення Уральського банку. Євгеній Сєряпін отримав дві вищі освіти в юриспруденції і фінансовому менеджменті. Одружений, виховує двох синів, захоплюється сноубордом, баскетболом, го, любить активний відпочинок у горах».

У путінській Росії все «логічно»: любить гори, то відправимо його у степи. Хоча, якби не хотів, то не їхав би і міжнародне законодавство не порушував.

Борис ВИНОГРАДОВ,