З окупованої Херсонщини загарбники пропонують «евакуацію» у Тюмень

5 месяцев назад 0

З тимчасово окупованих територій Херсонщини окупанти пропонують населенню «евакуацію» у Тюмень.

Про це у розмові з кореспондентом повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський. 

«Це не обов’язкова «евакуація», поки що «добровільна», але в Тюмень масово пропонують — і в Чаплинці, і в Каховці, і в Новій Каховці висять оголошення», — сказав Соболевський. 

Також перший заступник голови Херсонської облради у написав, що російська Тюмень — це зараз один з топових напрямків так званої «евакуації» з тимчасово окупованих територій Херсонщини. Саме туди наполегливо пропонує виїжджати населенню окупаційна влада, мотивуючи тим, що там є вільний житловий фонд та буде начебто можливість швидко реалізувати «житловий сертифікат». 

«Звичайно, ніякої гуманітарної підтримки або допомоги з працевлаштуванням ніхто навіть не обіцяє», — підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у 20-кілометровій зоні від Дніпра на ТОТ Херсонщини фіксують погіршення гуманітарної ситуації — немає електропостачання, опалення, доступу до медичного обслуговування. Росіяни намагаються створювати картинку «нормального життя» піаром, а не діями. Вони не збираються розвивати окуповані території.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.